Summer ideas

Cervena hertenvlees is altijd vers en van maart tot en met september verkrijgbaar en heeft een heel constante smaak en kwaliteit. De karakteristieke en volle, verfijnde smaak combineert niet alleen goed met kerstklassiekers als rode kool, spruitjes en rodewijnsaus. Juist door het vlees met typische zomerse ingrediënten te combineren kun je de meest verrassende gerechten creëren en ze vormen een perfecte match!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een steak tartaar(*) van Cervena hert, een carpaccio van warmgerookte hertenfilet, een zomerse salade met gegrild hert of gewoon een simpele rosé gebakken of gegrilde hertenbiefstuk of kotelet met groene asperges en hollandaise? Maar je kunt ook een lekkere zomerse salade maken met fruit en rosé gebakken reepjes Cervena hert en het malse vlees leent zich bijzonder goed om op de barbecue te bereiden.

*Let op, net als elk ander rauw vlees, is Cervena een potentiële bron van toxoplasmose, die schadelijk kan zijn voor ongeboren baby’s en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Serveer het daarom niet rauw of onvoldoende gekookt aan zwangere vrouwen of mensen met een verzwakt immuunsysteem.