Tumeric spice

Recept van Shannon Campbell.

Ingrediënten

1 kilo Cervenavlees, van de schouder of bil

2-4 blikken chipotel pepers in adobo saus

1 rode ui, gesnipperd

5 teentjes knoflook, fijngesneden

2 laurierblaadjes

1 theelepel gerookte paprika (optioneel)

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen kruidnagel

1 eetlepel zeezout

100 ml limoensap

100 ml ciderazijn

500 ml rund of wild bouillon

80 g reuzel of plantaardige olie

Gerookte zout (optioneel)

Koriander, geraspte kaas, zure room, avocado’s en hete saus voor de garnering

Bereiding

Doe alles in stoofpot/pan en stoof tot het vlees uit elkaar valt, dit zal ca. 2 uur duren.

Trek het vlees van de beenderen en versnipper met een vork of je vingers. Roer de reuzel of olie en gerookte zout naar believen erdoor opdat het mooi het vlees afdekt. Giet het stoofvocht erover.

Serveer op plakjes gebakken maïsbrood met guacamole, geraspte kaas, zure room en hete saus.