DINZ_190607_053 RT_web

De term Cervena is een samengestelde naam, met een knipoog naar traditie en de hedendaagse vraag naar kwaliteitsvlees. ‘Cer’ komt van Cervidae, het Latijnse woord voor hert. ‘Ven’, verwijst naar Venison. Dit woord heeft een Latijnse oorsprong en stond voor ‘jacht’, maar na verloop van tijd veranderde de betekenis naar hertenvlees in het algemeen. De ‘a’ staat voor A-grade, oftewel de allerbeste kwaliteit.

Cervena vlees is gezond, smaakvol en mals kwaliteitsvlees met een herkomst en een verhaal. Het is afkomstig van herten die op een natuurlijke manier opgroeien in de vrije natuur die de farms in Nieuw-Zeeland bieden. Nieuw-Zeeland beschikt over perfecte omstandigheden voor de veeteelt, dankzij de combinatie van het uitgestrekte landschap, het gunstige klimaat en de zuivere lucht. Het sappige gras en de passie en jarenlange ervaring van de boeren vormen de basis voor een gezonde veestapel, waarbij het dierenwelzijn, duurzaamheid en aandacht voor het milieu centraal staan. Een van de goed bewaarde geheimen is het Cervena hertenvlees. Lekker mals en smaakvol vlees wat goed matcht met de zonnige smaken van de zomer en absoluut de moeite waard is om te ontdekken.

De boeren zijn al jarenlang gespecialiseerd in het houden van herten waarbij deze kuddedieren 24/7 alle vrijheid hebben en onder de meest natuurlijke omstandigheden opgroeien. Door de combinatie van deze gecontroleerde vrijheid, de natuurlijke voeding, de aandacht voor het welzijn van de dieren en de slachtleeftijd van maximaal 3 jaar is de hoge kwaliteit en smaak van Cervena hert heel constant. De dieren voeden zichzelf op de eindeloze weiden en worden alleen als het echt nodig is bijgevoerd met hooi. Groeihormonen en preventieve antibiotica komen er niet aan te pas en mede dankzij de maximale slachtleeftijd heeft het vlees een fijne textuur en is uitermate mals. Tijdens het verschepen rijpt het verse vlees in het vacuüm.